marți, 16 februarie 2010

Sunt doua zile pe saptamana cand nu se merita sa te ingrijorezi

Sunt doua zile pe saptamana pe care merita sa le tii departe de frica si ingrijorare. Una din ele este Ziua de Ieri cu toate greselile, esecurile, caderile si oboseala pe care le-ai trait de cand te-ai trezit si ai raspuns la telefon pana ai pus capul pe perna
cute_funny_animals_24 Ziua de ieri a trecut definitiv si e dincolo de controlul tau. Toti banii din lume nu mai pot aduce inapoi ziua de ieri. Nu mai poti schimba nimic din ce s-a intamplat deja. Toate regretele sunt ineficiente. Ce s-a intamplat, s-a intamplat.
Nu poti sa retragi nici un cuvant din ce ai spus ieri.
Nu poti sa faci altfel nimic din ce ai facut deja ieri.
De ce sa te mai ingrijorezi pentru ceva ce nu poti schimba?
Cealalta zi pentru care nu merita sa te ingrijorezi este Ziua de Maine cu toate capcanele in care vei cadea, gropile in care te vei impiedica, greutatile pe care le vei intampina si problemele care iti vor iesi in cale, cu promisiunile care vor aparea la orizont si oamenii pe care ii vei intalni.
Ziua de maine deasemenea e dincolo de controlul tau. Nu poti controla nimic din ce va fi maine. Te poti pregati pentru maine, dar nu poti sti niciodata in avans cum va fi maine dimineata. Vei fi vesel? Vei fi trist? Vei primi o veste care te va face fericit sau una care te va umple de suparare?
Maine soarele va rasari indiferent daca tu vei vrea sau nu. Va rasari in toata splendoarea si te vei bucura de asta, sau va rasari in spatele norilor si vei zice : ce zi de rahat. Dar soarele va rasari si nu poti face nimic in privinta asta. Nu sti nici macar daca te vei trezi maine sa-l vezi.
Maine inca nu s-a nascut. De ce sa te ingrijorezi pentru ea?
Pana maine ai o singura zi la dispozitie.

Astazi.

Orice persoana pe care o intalnesti are doar ziua de azi la dispozitie. Poti sa te zbati doar astazi. Este singura zi cand poti sa te lupti cu poverile si amaraciunea de ieri sau cu nelinistea pe care o prevezi maine. Este ziua cand ne umplem de griji pentru ceea ce nu putem schimba sau pentru ceea ce nu putem prezice.
Cu toate astea..nu ceea ce se intampla astazi, chiar in momentul asta te face sa fii ingrijorat. Sunt amaraciunile lucrurilor pe care nu le mai poti schimba si necunoscutul zilei de maine pe care nu-l poti prezice.
Viata e ca un album cu poze. Cu toate esecurile si regretele din trecut, preferam sa ne amintim momentele frumoase pe care le-am trait. Majoritatea dintre noi nu vrem sa aparem suparati in poze. Cand ne uitam in album vedem momentele cand eram plini de viata, fericiti, zambitori, bucurosi ca suntem impreuna cu cei pe care ii iubim. Nu poti fotografia ziua de maine.
Traieste o singura zi, pe rand.
Azi.

Un comentariu: