duminică, 21 februarie 2010


Cand iubirea doare



Mai tii minte ultima oara cand te-ai despartit de cea pe care o credeai femeia vietii tale? Cea alaturi de care faceai planuri in fiecare seara: unde veti face nunta, cati copii veti avea, cum veti cheltuii banii din prima voastra mega afacere, unde veti merge in vacanta anul viitor...

Si, intr-o fractiune de secunda, te-ai trezit ca nu mai imparti aceste cu visuri decat cu pisica ta. A fost trist, te-ai simtit tradat. Poate chiar ai urat-o pe moment. Ai bombardat-o cu mesaje, telefoane, mail-uri sau cu vizite acasa (unde ai gasit-o cu celalalt).

Ai aruncat toate amintirile de la ea, inclusiv inelul de logodna sau mai rau, verigheta. Apoi, te-ai asezat in pat si ai inceput sa plangi. Si abia atunci ai realizat ca nu despartirea doare. Ci iubirea! Iubirea doare groaznic, caci este cea care in inconstient te face sa plangi.

Atunci cand esti nervoas in primele momente si arunci lucruri nu o faci din iubire sau durere, sunt doar nervi. Insa, cand incepi sa iti aduci aminte toate acele lucruri superbe care odata v-au legat, atunci vorbim despre iubire, iubirea care doare. Pur si simplu nu poti uita iesirile impreuna, saruturile, mangaierile, noptile de dragoste, cina la lumina lumanarilor, nebuniile din parc si toate clipele minunate petrecute impreuna.

Dar si aceasta este o perioada care trece. Cineva spunea ca iubirea este o boala, deci se vindeca. Si avea dreptate; in majoritatea cazurilor am reusit sa mergem mai departe, sa ne vedem cu altcineva, chiar sa zicem ca iubim alta femeie. Cu toate astea, amintirea ei a ramas undeva in strafundul mintii noastre si iese la iveala in cele mai nepotrivite momente: o melodie, un film, o locatie. Dar trecem si peste asta, cu sau fara lacrimi. Si mergem mai departe pentru ca acesta este cursul vietii si nu il putem schimba.

Ne intalnim cu ea pe strada, este alaturi de noul prieten; in imaginea noastra mai frumoas, mai suplu, mai sexy, mai inteligent. Ne oprim si vorbim putin, mai mult din politete. Apoi ne ascundem dupa un colt si privim cum merge mai departe fericita la brat cu ultima cucerire. Si ne gandim iar si iar la ce a fost intre noi si inevitabil acea iubire doare din nou, cu toate ca acasa poate ne asteapta o femeie minunata care ne iubeste din tot suflteul.

Si peste ani ne intalnim din nou. Noi – insurati, cu un copil si o cariera de invidiat. Ea – imbracata la ultima moda si cu o super masina, accesorizata de un barbat sexy aproape gol. Si atunci o privim cu ochii sclipind de fericire si o intrebam pur si simplu unde locuieste. Mirarea ei va fi maxima. Va crede ca inca suntem disperati dupa ele si ca mai dorim fosta relatie. Si se va simti bine. Iar noi ii vom raspunde ca vrem acea adresa pentru a-i trimite un buchet mare de flori. Pentru ce? Pentru a-i multumi ca nu mai face parte din viata noastra!

Abia in acest moment iubirea NU mai doare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu